Hjerterom - bolighjelp for deg som ser etter bolig

Hjelp for deg som ser etter bolig

Hjerterom - bolig til leie er en tjeneste hvor utleier av bolig er positiv til å leie ut til flyktninger. Dersom du er flyktning og finner en passende bolig bør du ta kontakt med kommunen hvor boligen ligger før du signerer en husleiekontrakt. Kommunen må godkjenne boligen og husleiekontrakten.

 

Se alle Hjerterom-annonser her 

 

Finn ditt hjem

Når du får opphold i Norge blir du vanligvis tildelt en kommune. Hvis du finner en bolig på egenhånd før du har fått tildelt en kommune, er det viktig at du tar kontakt med kommunen hvor boligen ligger før du signerer en husleiekontrakt. Kommunen må godkjenne boligen og husleiekontrakten.

Kan jeg selv velge hvilken kommune jeg kan bosette meg i?

Ja, det kan du. Vær oppmerksom på at du kan miste retten til introduksjonsprogrammet og stønaden hvis du bosetter deg selv uten å være i dialog med kommunen og IMDi. Men du vil fortsatt ha rettigheter til å lære norsk og samfunnskunnskap.

Hvordan tar jeg kontakt med utleier?

Under Bolig til leie på FINN vil du finne en oversikt over ledige boliger ved å velge Hjerterom som filter. Du kan ta kontakt med utleier på telefon eller epost. Fortell gjerne om deg selv og hvorfor du leter etter en bolig i kommunen.

Utleier spør etter referanse, men jeg har ingen referanse fra tidligere leieforhold.

Hvis du er ny i Norge er det naturlig at du ikke har en referanse fra tidligere leieforhold. I Norge er det vanlig at utleiere spør etter referanser. Dette er en trygghet for utleiere som viser at du som leietaker betaler husleien og behandler boligen fint. Kjenner du noen som kan være referanse for deg, så hør med dem om du kan oppgi deres kontaktinformasjon til utleier. Husk også på at kommunen skal godkjenne kontrakten før dere signerer, dette gir også en ekstra sikkerhet for at utleier får husleien.

Jeg har funnet en bolig, hva gjør jeg nå?

Spør utleier om en husleiekontrakt som du kan vise din kontaktperson i kommunen. Ikke signer kontrakten før kommunen har godkjent den.

 


Var denne artikkelen nyttig?
31 av 51 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.