Informasjon om Trygghetselementer på FINN

 

Garanti: Alle biler som er annonsert med 6 måneder eller mer garanti (enten forhandler garanti eller resterende nybil- eller bruktbilgaranti fra en privat annonsør) får dette ikonet. Fanen  under ikonet forteller deg hvor lang løpetiden på garantien faktisk er. Denne informasjonen er angitt av annonsøren da han/hun opprettet annonsen.

Reklamasjon: Dette ikonet får alle biler som er annonsert på FINN, dersom totalprisen er 10 000,- eller mer (beløpet er satt grunnet delebiler/rep objekter der Reklamasjonsretten i noen tilfeller bortfaller). Biler annonsert av en bilforhandler får ikonet "5 års reklamasjonsrett" mens biler annonsert av en privatperson får ikonet "2 års reklamasjonsrett". Dette er basert på henholdsvis forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven. Les mer om reklamasjonsrett inne på den aktuelle annonsen.

Service: FINN har innført en ny attributt som heter "fulgt bilens serviceprogram". Fra tidligere hadde vi attributtet "servicehistorikk", men vi ønsket å innføre noe som hadde et mer tydelig løfte til bilkjøperen. Dersom annonsøren angir at bilen har "fulgt bilens serviceprogram" lover han/hun at bilen har blitt fulgt opp og vedlikeholdt i tråd med fabrikkens retningslinjer for service.

Tilstand: Dette ikonet får de bilene der det enten a) lastet opp en godtkjent tilstandsrapport som ligger ved annonsen eller b) lagt ved en lenke til en NAF test for den aktuelle bilen. Tidligere har FINN også løftet frem biler der det er angitt at det foreligger en tilstandsrapport (men den er ikke vedlagt annonsen), men vil fra nå av kun løfte frem de bilene der tilstandsrapport eller NAF test er vedlagt ved å gi annonsene dette ikonet.

Bytterett: Ikonet bytterett kan kun angis av en bilforhandler. Dette er fordi bytterett er et produkt der bilkjøperen innenfor en begrenset periode kan komme tilbake til forhandleren og bytte bilen han/hun har kjøpt i en annen bil som forhandleren har for salg.

NBF medlem: En annonse får dette ikonet dersom annonsøren er medlem av Norges Bilbransjeforbund. Medlemmer av NBF forplikter seg til å følge organisasjonens retningslinjer, hvilket er positivt for en potensiell kjøper av bilen. Dette ikonet er ment å informere bilkjøperen om dette.

Programbil: En bil får ikonet "programbil" dersom den inngår i merkets eller importørens bruktbilprogram. Programbiler er de nyeste, grundigst kontrollerte bilene en forhandler har - samt de med de beste garantiordningene. Det er kun autorisert merkeforhandler som er sertifisert for salg av programbiler som kan annonsere slike biler og dermed få dette ikonet.


Var denne artikkelen nyttig?
24 av 32 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.