Hva er den tryggeste måten å handle på FINN?

Jeg ønsker å kjøpe noe som må sendes, hva er det tryggeste å gjøre?

For å gjøre det tryggest mulig å handle på FINN for både kjøper og selger, anbefaler vi å bruke vår tjeneste Fiks Ferdig. Fiks Ferdig er laget for å sikre at kjøper får riktig vare i avtalt stand, og at selger mottar pengene for den avtalte handelen. Både betaling og sending gjøres via FINN, og du kan velge å benytte deg av Helthjem, Posten og Postnord, avhengig av varens størrelse og vekt. 

Dersom du og selger/kjøper befinner bor i nærheten av hverandre er det anbefalt at dere avtaler et møte hvor varen inspiseres før overtagelse, og betaling skjer der og da. Da får kjøper mulighet til å se at varen fungerer som den skal, og selger er sikker på at betalingen går i orden.

Høres noe for godt ut til å være sant, er det gjerne det, også på FINN. Så sjekk at bildene du ser faktisk er av varen du kjøper, at det som hevdes i annonsen stemmer og at beskrivelsen er skrevet på en troverdig måte. Be også om kvittering på kjøpet. Hvis selgeren har en blå hake ved navnet, betyr det at de har BankID-verifisert seg, og da kjenner FINN identiteten til denne personen. Det kan også være lurt å sjekke hvor lenge selgeren har vært på FINN. Om noen nettopp har registrert seg, kan det styrke en eventuell mistanke om ugler i mosen. Er det store verdier i bildet, anbefaler vi fysisk oppmøte.

TIPS! Dersom du er kjøper og bruker Fiks Ferdig, og skal kjøpe en vare til over 2500,-/10.000 (avhengig av pakkestørrelse), kan det være lurt å kjøpe forsikring.


Var denne artikkelen nyttig?
212 av 302 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.