FINN endrer “Hjelp til jul” på Torget

I FINN har vi en tradisjon for å støtte veldedige organisasjoner og hjelpe folk som trenger det gjennom bruken av vår egen markedsplass. I 2016 opprettet vi derfor en kategori på FINN torget kalt “Hjelp til jul”, der man kunne be om hjelp eller tilby hjelp til trengende familier i forbindelse med julehøytiden.

I år fjerner vi "be om hjelp" men beholder "tilby hjelp".

Hvorfor gjør vi dette?

"Hjelp til jul" har vært et populært tiltak, og tjenesten har vært tillitsbasert mellom våre FINN-brukere. De siste årene har vi imidlertid fått stadig flere tilbakemeldinger om at brukere har hatt negative opplevelser knyttet til annonser de har lagt ut i “be om hjelp”-kategorien. Vårt ønske er at dette skal være et positivt tiltak, men basert på tilbakemeldinger vi har fått så har ikke opplevelsen vært slik for alle.

Vi har dessverre også sett en økende grad av svindelforsøk og ulike former for trakassering knyttet til “be om hjelp”-kategorien, noe vi synes er fryktelig leit og ikke ønsker på vår markedsplass. Dette slår vi svært hardt ned på og bruker veldig mye tid og ressurser på å stoppe, likevel ser vi at det har vært mange negative saker, og at vi rett og slett ikke klarer å få stoppet alt. 

På grunn av dette ser vi oss nå nødt til å gjøre endringer på “Hjelp til jul”-kategorien på FINN torget. Vi fjerner kategorien der man kan “be om hjelp”, men beholder kategorien der man kan “tilby hjelp”. Ved å gjøre dette reduseres risikoen for at folk som ønsker hjelp til jul opplever uønskede henvendelser, ufin oppførsel og svindelforsøk. Det gjør det også enklere for oss å moderere annonsene når vi har kun én kategori. 

Hvordan gjør man det hvis man trenger hjelp til jul og vil bruke FINN i år?

Dersom man trenger hjelp til jul i år vil vi anbefale å gå inn på FINN torget og vår Hjelp til jul-kategori. Denne kategorien er åpen fra 1.november til 31. desember, og der vil det kun legges ut annonser hvor folk tilbyr hjelp. Ønsker du hjelp, tar man da direkte kontakt med brukeren/annonsøren som tilbyr hjelpen man trenger. 

Gå inn på FINN.no og klikk deg inn på den eller de kategoriene og områdene som er relevant for deg, samt "tilbyr hjelp"-kategorien og klikk deretter på "lagre søk". Da vil du få tilsendt epost når det legges ut en annonse der noen tilbyr hjelp innenfor det søket du har opprettet.

I fjor var det over 1000 flere annonser i “tilby hjelp”-kategorien på FINN, enn i “be om hjelp”-kategorien, så vi tror det vil være gode muligheter til å få den hjelpen man trenger i år også. 

Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig får hjelpen de trenger til jul, og at nordmenn viser omtanke for hverandre i disse tider, hvor mange sliter litt ekstra økonomisk. 

Her kan du også få hjelp til jul

I tillegg vil vi anbefale alle som befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon og trenger litt ekstra hjelp å sjekke ut lokale juleinitiativer fra veldedige organisasjoner rundt om i alle kommuner i Norge. Her finner vi organisasjoner som Røde Kors, Kirkens bymisjon, Frelsesarmeen og Blåkors, som alle tilbyr ulike lokale julehjelpinitiativer, der de bidrar med alt fra julegaver og gavekort på mat, til møteplasser, nissefester og julefeiringer. 

 

 


Var denne artikkelen nyttig?
32 av 48 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.