Falsk e-post i omløp

Har du mottatt en e-post med avsender "Finn-Marked", "Finn.no AS", "Norge FInn KundeService" eller tilsvarende som har overskriften "Varsel om mistenkelige transaksjoner!", "Oppdatering nødvendig for å jobbe videre" eller "Viktig: Uautorisert transaksjon på din FINN-konto", så er dette et svindelforsøk.

E-posten er ikke sendt fra oss i FINN.no.

E-posten «Varsel om mistenkelige transaksjoner!» gir inntrykk av at det er foretatt mistenkelige transaksjoner fra din FINN-konto og inneholder en knapp/lenke du kan klikke på for å avbryte transaksjonen. Ikke trykk på knappen/lenken, den tar deg til en falsk nettside.

Eksempel på e-post:

Varsel om mistenkelige transaksjoner.png

E-posten "Oppdatering nødvendig for å jobbe videre" gir inntrykk av at du må oppdatere betalingsinformasjonen din for å fortsette å benytte FINN og inneholder en lenke som tar deg til login til en falsk nettside. Ikke trykk på knappen/lenken.

Eksempel på e-post:

oppdatere betalingsinformasjonen.JPG

Har du klikket på knappen/lenken og fylt ut brukernavn og passord er det viktig at du endrer passordet ditt snarest. Vi anbefaler også at du logger ut av alle enheter og setter opp to-faktorautentisering på kontoen din.

Har du oppgitt kortnummeret ditt bør du ta kontakt med banken din så fort som mulig!