FINN kart - forklaring på de viktigste funksjonene

Øverst på kartsiden ser du en meny eller verktøylinje. Den består av følgende kategorier:Søk
Denne gir deg enkelt og greit en søkeboks for fritekst. Har kan du for eksempel skrive inn stedsnavn, gate, fylke og lignende. Når du klikker på søk vil du se en liste over forslag.

Ruteplan

Her kan du beregne reiserute og reisetid mellom A og B. Du kan også legge inn et 'via' punkt. Du finner også punktvis veibeskrivelse.
Tips: Bruker du søket ofte kan du lagre reiserute punkt A og B som 'hjem' eller 'jobb'. Ruten vil da lagres til neste gang.

FINN

Gir deg oversikt og søkefunksjoner for annonser på våre markedsplasser. Her kan du gjøre avanserte annonsesøk på samme måte som i de vanlige kategoriene. Annonser som matcher med søket du gjør vises som blå ikoner på kartet.
Tips: Dersom du ser et pluss tegn (+) på ikonet betyr det at stedet har flere annonser. Du kan zoome deg nærmere inn på kartet ved hjelp av scroll funksjonen på musen. Klikk på et ikon for å se en forhåndsvisning med sammendrag av annonsen.

Tips: Du kan også via forhåndsvisningen på ikonet sette opp en kjørerute for henting.

Historiske
Denne kategorien gir deg historiske flyfoto over området du søker opp. Denne er delt opp i flere tidsperioder dersom det finnes flere kart for tidligere perioder.

Vis kartsymboler: Auto
Denne kategorien gir deg mulighet til å selv definere hvilke ikoner for ulike typer tjenester du ønsker å vise på kartet. Den er delt opp i Transport, Helse og utdanning, Handel og Aktiviteter. Som standard er denne satt til auto og viser en blanding av de mest vanlige ikonene. Du har også mulighet til skru av visning av ikoner for kart her.

Skriv ut
Denne funksjonen setter opp et utskriftsvennlig utsnitt av kartet og klargjør denne for utskrift på din printer.

Send
Denne funksjonen åpner en rute du kan bruke til å sende et kartutsnitt som en e-post. Du kan også legge til en vanlig meldingstekst. Praktisk dersom du vil dele en rute.

Link
Du er hjertelig velkommen til å bruke kartet på egen hjemmeside til å vise beliggenhet, f.eks. til en bedrift eller organisasjon, eller til ren privat bruk.

Dette er en nyttig og spennende funksjon som ikke er så kjent på FINN kart. Funksjonen genererer en kartlink til utsnittet du er inne på. Du vil også finne en lenke til en kartgenerator. Her kan du selv sette dimensjoner, zoomnivå og type kart. Husk å lese bruksrettigheter rundt denne funksjonen.

Hjelp
Denne funksjonen gir deg mulighet til å sende tilbakemelding til FINN.  Du finner også symbol- og fargeforklaringer til karttjenesten. 

Andre funksjoner

  • Gatebilder - Viser en fotofunksjon på gateplan for den adressen du søker på (streetview)
  • 3D - Kjører tilleggsprogrammet Google Earth dersom dette er installert på maskinen du bruker. Dette vil vise kartområdet som tredimensjonalt.
  • Kart - Viser vanlig kartutsnitt
  • Flyfoto - Viser flyfoto over området
  • Hybrid - Viser hybridkart (vanlig + flyfoto)
  • Målestokk - Denne ser du nederst på kartetVar denne artikkelen nyttig?
11 av 44 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.