API

FINN.no åpner dørene til data og funksjonalitet med api.finn.no. API'et er et grensesnitt som gir tilgang til søk, filtrering og uthenting av FINN.no-annonser. Tilgang til API'et gjør det mulig å lage verdiøkende, spesialiserte applikasjoner med dataene man har lagt inn hos FINN. Du får altså bare tilgang på annonsedata du selv eier. 
Dette API'et bruker FINN selv. Dette betyr at i tillegg til data, får man tilgang til samme ytelse, responstid, oppetid og feilrettingsfrekvens som FINN.no selv har.

 

Hvordan komme i gang
For å komme i gang med API'et trengs en tilgangsavtale og en digital tilgangsnøkkel. Avtalen innebærer å bli bedriftskunde, noe du kan bli ved å gå hit. Den digitale tilgangsnøkkelen blir utstedt til eier eller forvaltningsberettiget av aktuelle annonsedata, for eksempel en bilforhandler eller et en eiendomsmegler.

 

Teknisk
api.finn.no er et RESTfult hypermediadrevet API som baserer seg på Atom. Det benytter også andre åpne standarder som ikke er XML-basert der det er hensiktsmessig. Det er også definert FINN.no-spesifike utvidelser av Atom for å representere dataene riktigst mulig.

 

En av grunntankene i API'et er discoverability gjennom innhold som linker videre til eller beskriver annet innhold, noe som er sentralt i REST-tankegangen. For eksempel i et søkeresultat vil det blant annet være definert linker for paginering mellom resultatsidene som har relasjoner av typene "previous", "next", "last" og "first". Dette gjør at en klient dynamisk kan oppdage og agere på innhold som er typet på denne måten. Likeledes kan en klient håndtere dataene i en annonse ved å henvende seg til modellen for en annonsetype, som igjen linkes til fra innhold som leveres ved en relevant request.

 

Eksempler på API løsninger hos kunder.

Skjermbilde_2023-01-10_kl._09.40.31.pngSkjermbilde_2023-01-10_kl._09.39.37.png

 

Kontakt

Om firmaet ditt ikke har en avtale på API må kundekontakten deres bli kontaktet først for å sette opp en avtale.

Dere kan også sende spørsmål til api@finn.no 

Dokumenter og informasjon finner du her.
Var denne artikkelen nyttig?
3 av 6 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.