I slutten av april lanserer FINN en utvidet og forbedret versjon av utleietjenesten vår for feriehjem og hytter.
Du kan lese mer om den nye tjenesten her.

Ofte stilte spørsmål om leiebil

Leiebil-sidene på FINN leveres av det irske selskapet CarTrawler.

De er eksperter på leiebil, og hjelper gjerne til om det skulle bli kluss med utleien.

Har du allerede leid bil?
På https://www.cartrawler.com/portal-full/index.html?lang=NO kan du endre bookingen din selv. Du kan også ringe +47 24140573.

Har du ikke leid ennå?
Du kan også få hjelp selv om du ikke har bestilt en bil ennå. Gå inn Cartrawlers ofte stilte spørsmål eller ring +47 24140573Åpningstider  på telefon er: mandag-fredag fra 08:00-17:00. Stengt Lørdag og søndag.

Alle bilene du leier på FINN har en standard-forsikring inkludert fra INTER PARTNER ASSISTANCE SA, medlem av AXA Assistance Group*

Forsikringen gjelder både leiebilen og annen bil ved skade, og dekker forsikring for

  • kollisjon (CDW) – men ikke skade på dekk, vinduer/glass eller karosseriet.
  • tyveri (TW) – men ikke tap av nøkler
  • kasko (TP)

Vær klar over at som ved all annen forsikring er det en egenandel du betaler selv hvis noe skulle skje. Hvis leiebilen blir skadet må du selv dekke egenandelen, og hvis kostandene er høyere enn denne vil forsikringen dekke resten. Hvor høy egenandelen er varierer med både biltype og leiested. Hvis du for eksempel leier en Porsche Panamera på flyplassen i Nice er egenandelen 66 000,-, mens en Fiat 500 på samme flyplass har egenandel på 7 500,-, og leier du denne Fiaten på flyplassen i Roma blir egenandelen 16 500,-

- Hva egenandelen blir for din bil står i leiepapirene du får tilsendt etter booking. Husk å sjekke hvor mye den er på. Du kan også sjekke hvor mye dette er i vilkårene før du booker leiebil og på kvitteringen etter booking.

* Hvis du booker mens du er i USA eller et annet land utenfor Norge, eller går inn og endrer landet du bor i vil denne standardforsikringen falle bort fra enkelte leiebilselskaper. Velg i så fall ”rediger” i boksen til venstre for resultatlisten, og sett land til Norge.

 

Forsikring for tilbakebetalingsgsaranti av egenandel

 

Du kan forsikre deg slik at du slipper å sitte med kostnadene dersom en skade skulle oppstå gjennom å kjøpe premium forsikringen fra AXA. Denne forsikringen dekker tilbakebetaling av egenandel eller depositum som belastes av leiebilfirmaet, maksimalgrensene for dekningen for akkurat den bilen du bestiller kan variere fra sted til sted og opplyses om i vilkårene og i mailen du får med bekreftelsen på at du har bestilt forsikringen. Leiebilfirmaet trekker egenandelen fra depositumet på kredittkortet ditt, og du kan be om refusjon fra AXA.

For å registrere kravet ditt på tilbakebetaling kan du gå til www.axahirecarclaims.com og laste opp kopier av de nødvendige dokumentene for å få egenandelen tilbakebetalt. Du kan også ringe +47 24140573 for å få mer informasjon om forsikringen.

Ved kjøp av tilbakebetalingsgaranti ved skade reduseres ansvaret for egenandelen til null. Forsikringen som er inkludert i bilutleien (vanligvis tilknyttet selvrisikoforsikring og tyverisikring) dekker deg ikke fullstendig i tilfelle av skade eller tyveri.

Hvis for eksempel leiebilen blir stjålet eller skadet, eller du mister nøklene, vil bilutleiefirmaet holde tilbake egenandelen for å dekke kostnadene. Du kan imidlertid kreve tilbake beløpet i sin helhet takket være tilbakebetalingsgarantien ved skade.

Uansett vil hele egenandelsbeløpet som bilutleiefirmaet holder tilbake på kredittkortet ditt når du henter bilen bli tilbakebetalt i sin helhet hvis bilen ikke blir skadet eller stjålet.

 

Hvorfor må jeg betale depositum?

Bilutleiefirmaer trekker et depositum på sjåførens kredittkort når du henter bilen. Dette beløpet holdes til bilen er levert tilbake. Sørg alltid for at det er nok dekning på kortet på leietidspunktet. De kan beholde hele eller deler av depositumet hvis du ikke leverer bilen med full tank (hvis det er avtalen), eller ikke leverer bilen i det hele tatt. Hvis du leverer bilen skadet, blir depositumet brukt til å dekke egenandelen på forsikringen.

 

 Hvorfor må jeg betale depositum når jeg har bestilt en bil uten egenandel?

Selv om du har en ”ingen egenandel”-booking krever bilutleie-firmaene et depositum. Dette er i tilfelle du ikke leverer bilen eller ikke leverer med full tank (hvis det er avtalen). Om bilen blir skadet får du altså ikke depositumet tilbake.

 

 Vil leiebilfirmaet at du skal kjøpe enda en forsikring?

Når du står ved disken og skal hente bilen tilbyr leiebilfirmaer ofte egne avtaler for lavere eller ingen egenandel. Disse trengs ikke hvis du også har kjøpt INTER PARTNER ASSISTANCE SA, medlem av AXA Assistance Group. Dessverre kan utleierne av og til gi inntrykk av at du må ha disse for å få leie. Er du i tvil kan du alltid ringe CarTrawler på telefon +47 24140573.

 

Finner du ikke leiebilbekreftelsen din?

 

 


Var denne artikkelen nyttig?
2 av 7 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.