Hvordan fungerer fritekstsøk og sortering?

Det finnes mange forskjellige måter man kan søke opp en annonse eller finne ting man ønsker å kjøpe. Du kan klikke deg inn på de ulike markedene og huke av for det du ønske og få opp alle annonsene av denne typen. Har du en FINN-kode på en annonse kan du legge inn denne i søkefeltet på forsiden av FINN. Du kan også søke i fritekst, men da er det viktig å tenke på at resultatlisten viser alle annonsene som inneholder disse ordene i en eller annen form. Setter du søkeordet i "gåsetegn" vil du kun få opp ordrette resultater.

Når man søker opp annonser på fritekst blir annonser sortert etter relevans i forhold til ordet man søker. 


Dersom en nyere annonse legger seg bak en gammel annonse på fritekst betyr dette at systemet kategoriserer den eldste annonsen som mest relevant i forhold til ordet det søkes på. Dette kan henge sammen med hvor mange ganger ordet er nevnt i annonsen, hvor i annonsen ordet ligger eller antall bilder i annonsen.

Publiseringsdato vil også telle med i sorteringen men blir ikke avgjørende for sorteringen. Hvis man bruker samme fritekst funksjonen etter valg av kategorier (for eksempel dameklær) vil man fortsatt få annonser som kun inneholder ordet. Valg for sortering finner du øverst til høyre på resultatlisten.

NB: På annonsetypen Feriehus og hytter sorteres annonsene etter relevans og innholdet i annonsen og vil du se de etter publiseringsdato kan du velge dette i nedtrekksmenyen for sortering.


Var denne artikkelen nyttig?
10 av 47 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.