Hvordan slette annonseinformasjon fra Google-søk?

Når du legger inn en annonse på FINN vil den ligge åpent på Internett, og dermed være tilgjengelig for alle så lenge annonsen er aktiv på FINN. I denne perioden er det ingenting som stopper personer eller selskaper fra å lagre denne informasjon, enten ved å skrive den ned for å hånd eller å lagre nettsiden på annen måte.

Vi anbefaler derfor på det sterkeste at hemmelige telefonnummer eller adresser ikke benyttes i annonser på FINN eller at det selges objekter som man i etterkant ikke ønskes å knyttes til. Videreformidling av informasjon som er gjort tilgjengelig er begrenset av ulike lover, samt FINNs retningslinjer. FINN kan imidlertid ikke holdes ansvarlig for andre aktørers sitering, publisering eller lagring av innhold fra FINN.

Hvis du ikke ønsker at en aktør benytter informasjon som kan knyttes til deg som person, anbefaler vi at du tar kontakt med denne aktøren direkte, eller eventuelt klager forholdet inn for Datatilsynet. For vår egen del forsøker vi så godt vi kan å unngå at gammel informasjon gjøres tilgjengelig på Internett.

På våre egne sider gjør vi dette gjennom klar markering av hvilke annonser som er aktive, samt ved å automatisk fjerne inaktive annonser fra visninger i søkeresultat og andre lister. I forhold til tredjeparter, som f.eks. Google, gjør vi dette blant ved å teknisk indikere at siden annonsen vises på er utgått og ikke finnes lenger. Det er imidlertid ikke mulig for oss å bestemme hvilke kriterier som tredjeparter bruker for lagring og presentasjon av informasjon.

Google har et verktøy der man kan rapportere utgåtte / utdaterte søkeresultater. Vi har brukt dette verktøyet, slik at Google er oppmerksom på problemet, men må understreke at videre framdrift i saken er helt og holdent i Google sine hender.

Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.