Legg aldri ut annonser for ukjente!

FINN.no skal være et trygt sted for kjøp og salg. Derfor utvikler vi stadig tjenesten og jobber med å holde uærlige personer utenfor.

Dette gjør også at svindlerne blir stadig mer kreative. Vi har sett at folk blir kontaktet via for eksempel datingsider eller Facebook og ber om hjelp til å legge ut annonser. I noen tilfeller kan man også få inntrykk av at man har fått seg en jobb, og jobben består av å legge ut annonser og deretter henvise interessenter til "firmaet" man jobber for.

Husk at det kan være gode grunner til at de ikke klarer å få lagt ut annonser på FINN selv. Det er ikke sikkert at de har tilgang til å annonsere på FINN. Du er selv fullt ut ansvarlig for innholdet i annonser som du legger ut.

Du må aldri hjelpe fremmede med å opprette brukerkontoer, legge ut annonser eller gi fra deg PIN-koder som du har mottatt via SMS.

Blir du kontaktet av noen som ber deg legge ut annonser for dem, bør du avbryte all kommunikasjon.

Vær spesielt oppmerksom på dette hvis du har lagt ut en ønskes kjøpt-annonse vedrørende hund eller katt.

Dersom du hjelper svindlerne risikerer du i verste fall både erstatningsansvar og straff for medvirkning hvis det viser seg at du har vært en brikke i et svindelforsøk.


Er du usikker på e-post du har mottatt? Ta kontakt med vårt kundesenter her eller forbrukertrygghet@finn.no


Var denne artikkelen nyttig?
9 av 14 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.