Hvordan kjøpe billetter på en trygg måte?

Vi i FINN vil at det skal være så trygt som mulig å kjøpe billetter på vår nettside.

Kjøper du billetter på svartebørs, har du ingen garanti for at billettene som selges er ekte, eller vil bli levert.

Forbrukerrådet oppfordrer til å kjøpe billett av en offisiell leverandør. Kjøper du av andre, bør det være noen du stoler på, og du bør ta vare på kontaktinformasjon og kvittering.

Kopi-svindel

Den vanligste svindelmåten er at samme billett selges flere ganger, sier Iversen. Det er vanskelig å sikre seg mot dette, så det viktigste er å ha god informasjon om hvem selgeren er – før du kjøper billettene. Det er ikke nok med en e-postadresse. Du må sørge for at det er mulig å få tak i personen – da er det større sjanse for å få igjen pengene.

Ofte kan det være vanskelig å vite om man kjøper billetter gjennom en offisiell leverandør eller ikke. Derfor kan det være lurt å sjekke på nett om selgeren har fått negativ omtale.

Klagemulighet

Om du opplever å bli svindlet, eller betaler for mye for billetten, kan du klage til Forbrukerrådet.

Hvis man vet hvem selgeren er, kan Forbrukerrådet hjelpe til med megling. Svindel kan man også anmelde til politiet.

Svartebørs

Å videreselge billetter er i utgangspunktet ikke ulovlig, men den såkalte svartebørsloven forbyr organisert salg av billetter til høyere pris enn det arrangøren selv solgte billettene for.

Mens Forbrukerrådet hjelper forbrukere i enkeltsaker, er det Forbrukerombudet som har tilsyn med svartebørsloven og kan gripe inn overfor praksisen til slike firmaer.

 

Kilde: Forbrukerrådet

 

 

 


Var denne artikkelen nyttig?
14 av 21 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.