Hvordan håndterer FINN prissetting?

Attraktive varer kan skape høye priser og det er tilbud og etterspørsel som bestemmer prisen på markedsplassene hos FINN.

38469cbd-219f-4dc2-88f3-5233b83da58b.png

Det er ikke noe nytt fenomen at varer det er begrenset tilgang på, selges på FINN torget. Dette har vi sett før med for eksempel sjeldne sneakers, kleskolleksjoner i begrenset opplag og nå nylig IKEA-møbler som har fått et oppsving i popularitet og julebrussaft som er utsolgt over hele landet. 

PlayStation 5 føyer seg inn i rekken av varer det er få av på markedet og derfor presses prisen også oppover. Om folk er villig til å betale så mye, er en annen sak, men FINN blander seg vanligvis ikke inn i hva prisnivået er så lenge selger og kjøper forholder seg til de vanlige retningslinjene for trygg og lovlig handel hos FINN. 

FINN griper ikke inn i saker dersom det ikke er fare for lovbrudd eller det står om liv og helse. Det kan for eksempel være å selge konsertbilletter som er ulovlig i henhold til "svartebørsloven" eller å kreve store summer for munnbind og antibac hvis det er mangel på dette. 

Mange prøver seg på en ekstremt høy pris i starten, men erfaringsmessig vil prisen gå ned og stabilisere seg på et noe mer fornuftig nivå etter noen dager. 

Regler for FINN torget kan du lese mer om her.

Dersom du følger FINNs retningslinjer for trygg netthandel er du stort sett alltid trygg når du bruker FINN.no, enten det er som kjøper eller selger.

1. Bruk sunn fornuft.

Vær ekstra på vakt dersom du kommer over et tilbud som er for godt til å være sant eller du får en følelse av at noe ikke stemmer.

2. Unngå forskuddsbetaling.

Vi jobber med å få på plass en ny løsning for betaling gjennom FINN. Inntil det er på plass anbefaler vi at du møter selger/kjøper ansikt til ansikt. 

3. Vær forsiktig med personlige opplysninger

Gi aldri kredittkortnummer, personnummer, innloggingsinformasjon eller annen sensitiv informasjon til fremmede.

4. Legg ikke ut annonser på vegne av andre

Husk at du er fullt ut ansvarlig for innholdet i annonser du legger ut.


Var denne artikkelen nyttig?
3 av 7 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.