Nyttige tips når du skal selge bilen din

Nyttige tips når du skal selge bilen din privat

Vi har laget en komplett oversikt over alle stegene man skal igjennom når man skal selge bilen sin selv, og vil nå lose deg trygt gjennom hele sulamitten. Det finnes flere måter å selge bilen sin på. Man kan selge den selv, via selskaper som Nettbil eller gjennom en forhandler. Velger du å la en annen ordne salget for deg vil du få en noe lavere pris for bilen, enn det du ville få om du velger å selge bilen privat på FINN. På den andre siden slipper du reklamasjonsansvar i ettertid av salget, og du får bilen solgt og penger på konto fra 1 - 5 virkedager. Les mer her

 

1.  Aller først, her kommer noen smarte tips for å lage en skikkelig god annonse

  • Støvsug, vask og poler bilen: En ren bil, utvendig og innvendig er en selvfølge – både til foto og visning. Er bilen skitten derimot, kan gi kjøperen få inntrykk av at bilen er dårlig vedlikeholdt. Så sving vaskefilla og fyll på med godlukt!

  • Ta gode bilder: Når folk leter etter bil på FINN, kikker de først og fremst på bildene – så bruk litt tid på å ta gode bilder av bilen din. Ta gjerne bildene i dagslys, dropp filteret og unngå forstyrrende bakgrunnselementer som andre biler, søppeldunker eller gateskilt. Ta mange detaljbilder både innvendig og utvendig! 

  • Ærlighet varer lengst: Har bilen en bulk eller en ripe så bør man dokumentere dette i annonsen, eller vurdere å fikse dette før salg av en nyere bil. Husk at forbehold og ansvarsfraskrivelser ikke tar deg særlig langt i en tvistesak. 

  • Riktig pris er avgjørende: Bruk noen minutter på å søke på FINN etter samme type bil som din egen. Bruk gjerne FINN Pristipset som du finner HER for å beregne en pris for din bil. Når folk leter etter bil på FINN, sorterer de ofte etter pris. 

2.  Jippi! Annonsen er nå lagt ut! 

Du finner hele tiden annonsen igjen under Min FINN / Mine annonser. Her kan du endre på teksten, legge til flere bilder, følge med på hvor mange som ser og lagrer den, eller øke synligheten på annonsen. Her kan du også følge med på hvor i salgsprosessen akkurat du befinner deg. 

 

mceclip0.png

 

3.  Vær tålmodig. Det tar tid å selge bil 

Å kjøpe bil er en stor investering for folk flest, og ikke noe man gjør i en håndvending. Folk vil ofte kontakte deg flere ganger før de bestemmer seg. Kanskje er det lurt å notere seg noen gode argumenter for hvorfor folk bør velge akkurat din bil?

Du kan også kjøpe ekstra synlighet på din annonse i forbindelse med annonseinnlegging eller etter at annonsen er publisert inne på "Mine annonser" i Min FINN.

 

Etter at annonsen din har ligget ute en liten stund vil du mest sannsynlig få noen henvendelser fra folk som vurderer å kjøpe bilen din og som ønsker å prøvekjøre bilen. Sjekk med ditt forsikringsselskap at bilforsikringen din dekker personen som ønsker å prøvekjøre for eksempel om det er dekning for sjåfører over og under en viss alder.

 

4.  Hurra! Du har funnet rett kjøper: Opprett kjøpekontrakt med Smidig bilhandel!

Vi har gjort det trygt og enkelt for både kjøper og selger gjennom å lage Smidig bilhandel, som guider dere begge gjennom alle stegene i prosessen. Det hele starter med å opprette en kontrakt, så hjelper vi dere videre med betaling, eierskifte og andre viktige ting. 

Her finner dere mer info om selve prosessen: https://www.finn.no/bil/kontrakt.html

Prosessen har vi laget sammen med våre partnere i Swiftcourt, Statens Vegvesen, If, Gjensidige, Ayden og flere. Når kjøper og selger har blitt enige om å gjøre en handel, så starter prosessen ved at begge parter BankID-verifiseres, slik at vi vet at begge parter er trygge. Kontrakten vår er godkjent av Forbrukerrådet og laget i samarbeid med bilbransjeforbundet.

Dere kan begge redigere kontrakten samtidig, og alt av informasjon hentes automatisk fra FINN-annonsen slik at kontrakten nesten er helt ferdig utfylt for dere. Når dere er klare til å signere kontrakten gjøres dette trygt gjennom digital signatur. 

Dere kan velge å gjennomføre betalingen gjennom FINN ved å huke av dette i kontrakten. 

 

mceclip2.png

 

5. Bli enige om betalingen 

Dere kan betale trygt gjennom FINN ved å velge dette i kontrakten.

Vippsbetaling fungerer slik du kjenner det i dag, og er knyttet mot registrering av eierskifte for ekstra trygghet for begge parter. 

For å bruke Vipps som betalingsmetode må begge parter ha en Vipps konto, og kjøpesummen kan ikke overstige 500 000 kr (90 000 kr dersom kjøperen er DNB-kunde).

Her kan du lese mer om de ulike betalingsmetodene vi tilbyr: 
https://hjelpesenter.finn.no/hc/no/articles/4415606108434

Hvis dere vil bruke en annen betalingsmetode kan det være lurt å gjøre betalingen samtidig som overleveringen av bilen skjer. 

 

6. Registrer eierskifte når dere møtes 

Heldigvis har det nå blitt enkelt å bytte eier på bilen, og FINN hjelper til med dette gjennom salgs- og kjøpsprosessen vår! Bare følg stegene i prosessen så skal vi guide dere helt i mål.

Hvis dere ikke følger prosessen vår så vil vi allikevel anbefale at dere gjør eierskifte når dere møtes og etter selger har fått pengene.

 

 

Gratulerer så mye med salget! Tut og kjør! 

 

 

Husk at du har 2 års reklamasjonsansvar overfor kjøper: Reklamasjonsretten som kjøperen har overfor deg baserer seg imidlertid på bilens alder og tilstand, samt hva du oppgir i annonse og kjøpekontrakten. Reklamasjonsretten til kjøper går på "skjulte feil og mangler" og gjelder som oftest elementer ved bilen som er i dårligere stand enn kjøper kunne forvente.


Var denne artikkelen nyttig?
18 av 24 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.