Svindel med annonser på vegne av firmaer

Vi har den siste tiden sett at det er flere brukere på FINN som har blitt "rekruttert" til jobb via Facebook. Det er "firmaer" på Facebook som søker etter noen som kan "jobbe" for de ved å legge ut annonser for varer, som oftest populære elektronikk produkter som for eksempel telefoner, Macbook eller Playstation 5.

 

Det er flere som har rapportert til oss at de har blitt utsatt for bedrageri i forbindelse med kjøp av varer fra disse "firmaene".

I tillegg er det viktig å tenke på at dette er brudd på Annonsereglene på FINN (de finner du her: https://hjelpesenter.finn.no/hc/no/articles/304234-Annonseregler-for-FINN-no-)

Det er ikke tillatt å legge ut annonser på vegne av andre, og dersom det er et firma som skal selge noe på FINN skal de annonsere via vår bedriftsløsning.

 

Dersom vi avdekker at det blir annonsert varer på vegne av et firma som beskrevet, vil det kunne føre til at den som "blir ansatt" og annonserer varer på FINN blir medvirkende til bedrageri dersom det viser seg at interessenter betaler uten å få varen.

I tillegg vil FINN ekskludere brukeren som publiserer slike annonser fra tjenesten på grunn av fare for bedrageri og brudd på annonsereglene.

 

Her er et eksempel på kommunikasjonen en bruker som ble "rekruttert" hadde med "firmaet" når man meldte sin interesse for jobben:

mceclip0.png

mceclip1.png

 

Hvordan kan jeg som kjøper kjenne igjen denne type svindel?

Vi ser at de som blir rekruttert inn til jobben for disse falske firmaene får i oppdrag å legge ut annonser på Facebook grupper og FINN, og det som annonseres er populære elektronikk produkter som iPhone og Playstation 5. De har også blitt instruert i å forklare interessenter på annonsene at de må gå inn på sidene til de falske firmaene på Facebook. Dersom noen gjør det vil de komme inn til en side der det reklameres for og er mulig å kjøpe produktene.

Dersom man betaler vil man ende opp med å betale for en vare man ikke vil få.

Du kan lese mer om hva man bør gjøre dersom man mistenker at man har blitt svindlet her:

https://hjelpesenter.finn.no/hc/no/articles/360018428199-Jeg-tror-jeg-har-blitt-svindlet-Hva-n%C3%A5-

 


Var denne artikkelen nyttig?
0 av 2 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.