Svindelforsøk på Ønskes kjøpt

Hvis du har lagt ut en "Ønskes kjøpt"- annonse, og opplever at noen tar kontakt med deg via meldingstjenesten på FINN på en annen annonse du har aktiv, bør du være obs!

Du kan være i ferd med å bli utsatt for et svindelforsøk. Svindlere vet at annonsørene i kategorien "Ønskes kjøpt" er villige til å betale mye for produktet de leter etter. Svindleren kontakter deg og gir inntrykk av å ha varen til salgs. De vil så gjerne foreslå at du betaler varen delvis på forskudd, for på den måten å få deg til å tro at dere tar like stor risiko. Hvis du betaler forskuddet, kan svindleren forsvinne og du sitter igjen med tapet.

_nskes_kj_pt.jpg

Hvorfor kontakter de deg ikke bare på "Ønskes kjøpt"-annonsen din?

For at noen skal få kontakte annonsører i "Ønskes kjøpt"-kategorien krever FINN at de verifiserer kontoen sin. Verifiseringen betyr at personen har bekreftet identiteten sin med norsk Bank ID. Erfaringsmessig vil personer med uærlige hensikter ikke verifisere sin identitet. En ikke-verifisert bruker vil av sikkerhetsgrunner ikke kunne kontakte deg på din "Ønskes kjøpt"-annonse, men vil kunne kontakte deg på dine “Til salgs”-annonser.

Du bør derfor være skeptisk til denne typen henvendelser.

 

Her er et eksempel på en slik henvendelse:

Eksempel_p___nskes_kj_pt_svindel.jpg


Var denne artikkelen nyttig?
10 av 12 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.