Smidig bilhandel med FINN.no - Betaling og betalingsmetoder.

Ved å bruke Smidig bilhandel og FINNs digitale kontrakt kan dere velge å betale trygt gjennom FINN.

Alle detaljene står beskrevet i selve salgs- og kjøpsprosessen til FINN som tar dere gjennom alle de ulike stegene. Husk å ha passordet til BankID klart når dere skal signere salgsmeldingen, og eventuelt kodebrikken om man ikke bruker BankID på mobil.

Skal hele eller deler av kjøpesummen betales med bilfinansiering/lån kan dere dessverre ikke bruke Vipps som betalingsmåte.

Vipps

Det gjøres med Vipps akkurat slik du er vant til, men uten det ekstra gebyret Vipps pleier å ta for betalinger over 5000kr. 
Vippsbetaling fungerer slik du kjenner det, knyttet mot registrering av eierskifte for ekstra trygghet for begge parter.

For å bruke Vipps som betalingsmetode må begge parter ha en Vipps konto, og kjøpesummen kan ikke overstige 500 000 kr (90 000 kr dersom kjøperen er DNB-kunde).

Slik fungerer det:

 

Dere blir enige om å bruke Vipps som betalingsform, og velger dette i kontrakten.

Når kontrakten er signert av begge parter, starter betalingsprosessen. Alt dette skjer hos FINN, bare fortsett å følge stegene i prosessen. 

Selgeren verifiserer seg først med BankID, og signerer deretter en digital salgsmelding (registrering av eierskifte). Dette må gjøres direkte fra salgsprosessen på FINN - like raskt og enkelt som hos Statens vegvesen.

Så ber FINN om penger på vegne av selgeren i Vipps appen, og kjøperen betaler for bilen. Selger mottar pengene umiddelbart, og kjøperen får tilgang til den digitale salgsmeldingen.

Kjøperen verifiserer seg med BankID, signerer salgsmeldingen og registreres som ny eier av bilen.

 

Andre betalingsformer

Skal bilen betales på annen måte anbefaler vi at dere gjør dette når dere møtes for å overlevere bilen, og samtidig som eierskifte registreres. Registrering av eierskifte (digital salgsmelding) gjøres like raskt og enkelt, direkte fra kjøps-/salgsprosessen på FINN, som hos Statens vegvesen!

Velger dere å gjøre betaling utenfor FINNs salgs-/kjøpsprosess må dere selv forsikre dere om at alt går riktig for seg, og skjer i riktig rekkefølge.

Selger må forsikre seg om at kjøpesummen er betalt og at pengene er i sitt eie før eierskifte registreres. Kjøperen må forsikre seg om at eierskapet til bilen overføres på riktig måte ved betaling.

 

Screen_Shot_2022-01-18_at_08.50.42.png


Var denne artikkelen nyttig?
37 av 103 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.