Svindel mot annonsører på FINN Motor ved bruk av falsk digital kjøpekontrakt som utgir seg å være fra NAF - mai 2022

Den siste tiden har vi sett noen tilfeller der annonsører på FINN Motor blir utsatt for bedrageri som en følge at de blir lurt til å fylle ut og BankID verifisere en falsk digital kjøpekontrakt som utgir seg å være fra NAF.

 

Dette starter med at annonsører blir kontaktet av en "interessent" via meldingstjenesten til FINN, eller på SMS. En melding kan se slik ut:

 

F_rste_melding_i_NAF_kj_pekontrakt.jpg

De med uærlige hensikter vil be deg om å oppgi telefonnummer så de kan opprette en NAF kjøpekontrakt. Du vil deretter få tilsendt en SMS fra "NAF" (dette er en forfalsket avsender, og lenken i SMS'en er til en falsk side):

SMS_fra_NAF.jpg

 

Om man trykker på lenken vil man komme til en side som er opprettet for å gi inntrykk av at det er NAF, men det er i virkeligheten en falsk side. Her vil man bli bedt om å fylle inn opplysninger i "kontrakten" i forbindelse med salget, og man vil bli bedt om å verifisere med BankID (signeringsprosessen som omtalt i SMS'en over). De med uærlige hensikter vil ha tilgang til en verifisering med BankID, og man risikerer at de tapper bankkontoen for penger.

 

FINN og NAF oppfordrer deg som skal selge bil til selv å starte prosessen med digital kjøpekontrakt, ikke la kjøperen starte denne prosessen.


Var denne artikkelen nyttig?
54 av 55 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.