Fiks ferdig - Slik velger du riktig pakkestørrelse

Når du selger ting via Fiks ferdig kan varen enkelt sendes via Helthjem, Posten eller PostNord. Kjøper får varen enten rett på dørmatta, i postkassen eller på nærmeste utleveringssted, avhengig av størrelsen på pakken.

For at alt skal gå smertefritt når du skal selge er det viktig at du velger riktig pakkestørrelse allerede når du lager annonsen. Dersom pakken er større enn de angitte målene blir det vanskelig for fraktselskapene å håndtere pakken riktig, og du risikerer å motta et straffegebyr fra fraktselskapet, eller at pakken ikke sendes, og handelen kanselleres.

Det er fire størrelser å velge mellom, kjøper betaler prisen på frakten og alle inkluderer forsikring. Forsikringene vil variere ut i fra fraktselskapets vilkår for forsikring.

Liten pakke med veske

Liten pakke

Helthjem: 39 kr
Posten: 45 kr

• Opptil 5 kg
  • Lengde: 35 cm
  • Bredde: 25 cm
  • Dybde: 12 cm
Medium pakke med kjøkkenmaskin

Medium pakke

Postnord: 99 kr
Posten: 119 kr

• Opptil 10 kg
  • Lengde: 120 cm
  • Lengde + omkrets: 240 cm.

Stor pakke med tøff guitar

Stor pakke

Postnord: 179 kr
Posten: 229 kr

• Opptil 20 kg
  • Lengde: 120 cm
  • Lengde + omkrets: 240 cm.

Things_Furniture_04 nightstand.png

Ekstra stor pakke

Posten: 319 kr

• Opptil 35 kg
  • Lengde: 120 cm
  • Lengde + omkrets: 240 cm.

PS: Kun tilgjengelig for Posten.

Her har du derfor noen gode tips til hva du bør tenke på når du skal velge pakkestørrelse.

Sjekk størrelsen tidlig

Det å velge riktig pakkestørrelse er viktig. Dette er for å sikre at pakken din blir hentet og at du unngår potensiell gebyr fra fraktleverandør dersom pakken er for stor. Viser det seg at du har valgt feil pakkestørrelse i annonsen din og allerede akseptert en kjøpsforespørsel med Fiks ferdig, får vi dessverre ikke endret dette i etterkant. Da må du kansellere handelen via Min FINN og Fiks ferdig, opprette en ny annonse, og deretter velge riktig pakkestørrelse. Kjøper må da legge inn en helt ny kjøpsforespørsel, og det lønner seg derfor at du velger riktig fra starten.

Tips for å velge riktig

Et godt tips er at du på forhånd har tatt riktige mål og vekt på pakken du skal sende, slik du vet hvilken pakkestørrelse du skal velge når du legger ut annonsen for salg. For å finne omkretsen på en pakke legger du sammen lengden av de korteste sidene på pakken din. Legg summen av dette sammen med lengden på pakken.

Eksempel: Dersom en rektangulær pakke er 20 cm bred, 10 cm høy og 60 cm lang blir målene 20+20+10+10+60=120 cm. Lengde + omkrets er dermed 120 cm

Et annet tips er at liten pakke typisk er maks på størrelsen med en skoeske og skal passe i en vanlig postkasse. Eksempler på varer kan være mobil, barnesko, t-skjorte og andre små plagg. En tommelfingerregel her er at dersom den ikke passer i postkassen din, så er den for stor.

Det som skiller Medium pakke, Stor pakke og Ekstra stor pakke er vekten. Så her er det fint å huske at dersom du skal sende noe som er tyngre enn 10 kg så må du velge stor eller ekstra stor pakke, uavhengig av om tingen er relativt liten.

Forsikring av pakke

Pakken og pakkens innhold er forsikret, men forsikringssum kan variere iht. fraktselskapenes vilkår. Pakken er derimot ikke forsikret for tyveri eller skader som oppstår før pakken er registrert som hentet, eller etter den er registrert som levert.