I slutten av april lanserer FINN en utvidet og forbedret versjon av utleietjenesten vår for feriehjem og hytter.
Du kan lese mer om den nye tjenesten her.

Utleiepriser for Feriehjem og hytter - spørsmål og svar

Vi jobber hele tiden for å gjøre utleieprosessen tryggere og enklere for våre brukere. Nå er det mulig å søke i kalenderen på annonsene og få opp prisen for perioden – og sende en melding.

Nå er prisene synlige i annonsekalenderen
Prisene dine vises i kalenderen på annonsen din når gjester velger datoer. Dette gjør at gjester enkelt vil finne prisen for når de ønsker å leie ditt sted.

Alle annonser under Feriehjem og hytter skal annonseres med en reell pris for leie av feriehjem/hytte per natt. 

 

Hvordan fungerer Utleiepriser?
Du må sette en pris per natt. Det er denne prisen vi viser som "fra pris" på annonsen din. Du kan velge å sette en annen pris per natt i helger. Rengjøring velger du om det er inkludert, leietaker vasker eller at leietaker betaler et rengjøringsgebyr.

 

Ut ifra dette regner vi ut beløpet du får utbetalt for et leieopphold: 
Opphold Utregning
1 natt torsdag-fredag 1 * pris per natt + evt. rengjøringsgebyr
Uke mandag-søndag (uten helgepris)
6 * pris per natt + evt. rengjøringsgebyr
Uke mandag-mandag (med helgepris) 5 * pris per natt + 2 * pris per natt i helger + evt. rengjøringsgebyr
Helg fredag-søndag 2 * pris per natt i helger + evt. rengjøringsgebyr
Hvordan fungerer Kalenderinnstillinger?
Her kan du velge om du ønsker begrensninger i hvilke forespørsler du mottar. Dette er nyttig hvis du f. eks. kun leier ut på ukesbasis eller langhelger. Følgende innstillinger finnes:
  • Minimum antall netter - setter du denne til "1 uke (6 netter)", er det umulig for leietakere å velge kortere opphold enn  f. eks. mandag-lørdag i kalenderen på annonsen din. 
  • Tillatte innsjekkingsdager - huker du av kun mandag, er det umulig for leietakere å velge andre dager som ankomstdag i kalenderen på annonsen din.

 

Avanserte utleiepriser: 
Rabatter for lengre opphold: Nå har du mulighet til å legge inn rabatter for lengre opphold om du ønsker det. Per nå har vi rabatter for opphold i 7 dager eller lenger, og for opphold i 28 dager eller lengre. 


Rabatter.PNG  

Tilleggskostnad per ekstra gjest

Du kan legge til en tilleggskostnad for flere gjester. Du finner funksjonen på siden for "Utleiepriser" under "Ekstrakostnader"

Ekstrakostnad.PNG


Hvordan kan jeg legge inn høyere priser i forskjellige perioder?
Alle ferier, høytider og lav-/høysesonger kan du overskrive grunnprisen i kalenderen ved å markere fra-til dato - enten de er høyere eller lavere enn grunnprisen. Du overskriver grunnprisen for både ukedager og helger i perioden du velger. 


Ønsker du informasjon om endringer på annonsen din på e-post i fremtiden?
Gå inn på Min FINN > Personvern - og aktiver "Motta viktig informasjon fra FINN"

 

Priseksempel med video

Grunnpris
Jeg har priset hytten min til 1 000 kroner per natt, men jeg ønsker nå å endre dette til 1 200 kroner. Siden jeg ofte opplever større etterspørsel i helgene, ønsker jeg også å øke prisen per natt til 1 500 kroner natt til lørdag og natt til søndag.

Disse innstillingene finner du ved å gå til min annonse, pris og kalender og klikke på utleiepriser.

 

Avanserte prisinnstillinger

Lengre ned på siden finner du mer avanserte prisinnstillinger.

 

Rabatter for lengre opphold
Det er ønskelig for meg at leietakere bestiller et lengre opphold, og jeg ønsker å tilby en rabatt til de som bestiller opphold som varer i en uke eller lenger. Disse gir jeg 10 % i rabatt.

Jeg kan også legge inn en rabatt for opphold som varer i en måned eller lenger. Dersom en leietaker bestiller et opphold som varer i over en måned, vil denne rabatten overskrive den tidligere rabatten.

 

Tilleggskostnad per ekstra gjest
Jeg ønsker også en høyere leiepris dersom det er et større reisefølge. Dersom det er flere enn to leietakere på hytten samtidig, så ønsker jeg å ta 500 kroner ekstra per natt for de påfølgende gjestene.

 

Rengjøring
Til sist velger jeg hvordan jeg ønsker at hytten skal vaskes etter oppholdet. Jeg kan velge mellom: Inkludert, rengjøringsgebyr eller leietaker vasker. Jeg benytter et rengjøringsfirma, så jeg velger rengjøringsgebyr og setter dette gebyret til 2 000 kroner.

 

Avvikende priser

Nå har jeg lagt inn prisene mine slik jeg vil ha dem, men det er allikevel ikke alltid disse prisene jeg ønsker at skal gjelde. Jeg vet at det er enkelte perioder hytten er mer populær for leietakere enn andre. Blant annet uke 24, hvor det er et stort event i nærområdet og jeg alltid får mange forespørsler.

Jeg ønsker derfor å endre prisen på denne uken til 2 000 kroner per natt. Dette gjør jeg ved å velge de aktuelle dagene i kalenderen og overskrive grunnprisen.

Disse innstillingene finner du ved å gå til min annonse, pris og kalender og klikke på kalender.

 


Var denne artikkelen nyttig?
35 av 64 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.