Smidig bilhandel - Sånn fungerer det!

Smidig bilhandel samler alle stegene i bilhandelen på ett sted og garanterer at hele handelen går trygt, enkelt og riktig for seg. Kjøpekontrakt, forsikring, betaling, eierskifte og omregistrering skjer i samme prosess og både kjøper og selger kan signere alt fra mobilen med BankID. Med andre ord: Det har aldri vært enklere å selge og kjøpe bruktbil selv!
HER kan du se alle biler som selges med Smidig bilhandel

Smidig bilhandel for selger 2

Sånn selger du:

1. Opprett ny annonse
Lag først en vanlig bilannonse på FINN. Her får du god hjelp gjennom hele prosessen!
PS (Skiltnummer må fylles ut for å kunne bruke tjenesten)

2. Velg 'Smidig bilhandel'
Finn bilannonsen din under 'Mine annonser' og aktiver Smidig bilhandel ved å bekrefte at du kan selge bilen med BankID. Nå er du inni det enkle!

3. Lag kjøpekontrakt
Så fort du har valgt 'Smidig bilhandel' går ting på løpende bånd. Først kommer den digitale kjøpekontrakten, som er ferdig utfylt basert på annonsen din. Både du og kjøper må selvsagt BankID-verifisere dere å signere, men det kan lett gjøres fra mobilen!

4. Fiks eierskifte og betaling
Fordi du allerede har bekreftet hvem du er med BankID, vet vi at du er trygg og kan gi deg tilgang til masse greier som krever litt sikkerhet, og som er veldig viktig å fylle ut i et bruktbilsalg. Bare følg stegene i prosessen du får tilgang til, så ordnes betaling og eierskifte. Les mer om dette HER.

Smidig bilhandel for kjoper 3

Sånn kjøper du:

1. Finn drømmebilen!
Du kan sortere på 'Smidig bilhandel' eller finne en hvilken som helst bil og be om å få kjøpe den med Smidig bilhandel - det er en tydelig knapp for det og du får beskjed når selgeren har oppdatert annonsen sin! Dette gjelder biler som blir solgt privat.

2. Signer kjøpekontrakten
Klikk på 'bruk kontrakt' i toppen av Smidig bilhandel-annonsen på bilen du ønsker å kjøpe. Herfra kan du invitere selger til å signere kontrakt og sammen blir dere enige om de siste detaljene (pris, dato for overtakelse etc.) før dere signerer.

3. Fiks alt det viktige
Etter at du har signert kontrakten er det bare å følge stegene i prosessen du får tilgang til, så ordnes forsikring, betaling, eierskifte og omregistrering lekende lett. Du får forresten tilgang til 30 dager med gratis forsikring når du bruker Smidig bilhandel, om du oppfyller vilkårene. Les mer om dette HER.


Var denne artikkelen nyttig?
43 av 152 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.