Slik selger og kjøper du bruktbil på FINN

Vi har satt hele handelen i system, og sørger for at alt skjer til rett tid - enkelt, trygt og knirkefritt! Følg veiledningen du får på FINN, så går bilhandelen som en lek.

 

Bruk FINNs kontrakt - ferdig utfylt!

Kontrakten er det viktigste å få på plass ved salg av bruktbil! Bruktbilkjøp er på klagetoppen hos Forbrukerrådet, og uten en kontrakt blir det påstand mot påstand ved en eventuell konflikt.

Med en kontrakt har dere et skriftlig bevis på avtalen, signeret med BankID av begge parter så det ikke blir noen problemer i ettertid.

FINNs kontrakt er klar til bruk på et par minutter! Selger lager denne enkelt fra annonsen/Mine annonser med et par klikk. Dere trenger BankID på mobil, app eller kodebrikke, så går resten nesten av seg selv.
Sørg for at bilen er EU-godkjent og forsikret

Bilen må være EU-godkjent før den bytter eier. Dette sjekkes enkelt ved å bruke registreringsnummer på Statens vegvesen sine sider.

Kjøper er lovpålagt å ha forsikret bilen for å kunne bruke den. Sammen med If og Storebrand tilbyr vi 30 dager bilforsikring til 0 kr*. Man kan når som helst bytte forsikring i løpet av gratisperioden, helt uten kostnad eller krav.

Forsikringen bestilles enkelt med noen få klikk, og aktiveres automatisk når bilen bytter eier.

*Enkelte vilkår må være oppfylt for at kjøper skal få tilbudet om gratis forsikring.
Gjør betaling og eierskifte gjennom FINN

Med Vippsbetaling opp til 500 000 kr* og eierskifte gjennom FINN går alt som det skal. Vi har satt ting i system slik at begge parter er garantert å få det de skal ha, så dere slipper usikkerhet og bekymringer.

Så fort selger har signert salgsmeldingen med BankID på FINN, får kjøper automatisk beskjed i Vipps-appen om å betale for bilen.

Det gjøres med Vipps akkurat slik du er vant til, men uten det ekstra gebyret Vipps pleier å ta for betalinger over 5000kr. 

Kjøper kan betale opp til 500 000 kr* med Vipps gjennom FINN, og selgeren får pengene umiddelbart. Dersom man ikke ønsker å betale gjennom Vipps tilbyr FINN alternativet "andre betalingsmåter" som gir dere mulighet til å betale på enn annen måte enn gjennom den integrerte Vipps-løsningen. Les mer om våre regler her

Husk at kjøper må ha dekning på konto samt en beløpsgrense som dekker bilens pris. Skal dere benytte Vipps må begge parter ha appen. 

Først når bilen er betalt kan kjøperen signere salgsmeldingen, og bilen bytter eier automatisk.

*Betaler kjøperen fra en konto i DNB kan det ikke Vippses mer enn 90 000 kr på grunn av bankens regler.

 

Q: Hvorfor tar dere betalt for Smidig MC- og bilhandel?

A: FINN har mange utgifter knyttet til det å lage og levere denne tjenesten, og vi er derfor nødt til å ta et gebyr for å dekke noen av våre kostnader for å gjøre MC- og bilhandelen trygg for begge parter. Skal man for eksempel bruke Vipps utenfor Smidig MC- og bilhandel, så tar de 1% av verdien av bilen (på summer over kr 5.000,-).


Gratulerer med en vellykket handel!

Selger har fått pengene, og kjøper eier bilen. Så enkelt kan det gjøres!

Det eneste som gjenstår for kjøper er å omregistrere bilen, slik at man får vognkort i sitt navn. Bilen må være forsikret, og omregistreringsavgiften må være betalt til skatteetaten. Men slapp helt av - vi hjelper deg med det også, vi!


Hvordan komme i gang?

Når du selger bil:
Du finner innganger til Ditt bilsalg flere steder på FINN. Når du velger bilen du selger i Mine annonser, på annonsesiden og i meldinger du har mottatt angående bilen. Uansett hvor du starter følger vi deg trygt gjennom hele bilsalget, og gir deg beskjed hver gang du må foreta deg noe. Lykke til med salget!

Når du kjøper bil:
Som kjøper finner du innganger til Ditt bilkjøp på annonsen og i meldingene du har sendt med selger. For å komme i gang må selgeren legge deg til som kjøper i kontrakten. Deretter følger vi deg trygt og sikkert gjennom hele kjøpet, og gir deg beskjed hver gang du må foreta deg noe. Lykke til med kjøpet!

Se alle biler som selges med Smidig bilhandel.


Var denne artikkelen nyttig?
36 av 76 syntes dette var nyttig

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss her.